luni, 10 ianuarie 2011

Trezirea

Trezirea. Jurnalele vampirilor 1 de L.J. Smith

După ce petrece vacanța de vară pe coasta franceză, Elena Gilbert nu prea doreste sa revina la școală. Totuși se pregătește de cursuri, își sărută surioara, Margaret, de doar 4 anișori și ignoră insistențele mătușii Judith de a lua micul dejun. La ieșirea din casă ceva îi spune că răul o urmărește.

O cioară mare și urâtă, cocoțată în pomul din fața casei, se uită la ea. Pasărea are niște ochi ciudați,, mari  si negri,  aproape umani.
Elena ajunge la școală, sta si povesteste în curtea școlii cu prietenele și dintr-o dată îl vede.  E EL, misteriosul cu geacă neagră de piele despre care Bonnie abia cities in palma Elenei. 
Fetele îl urmăresc până în biroul secretarei unde, încearcă să o convingă pe bătrâna femeie să facă ceva. Stefan Salvadore, căci acesta este numele lui, reușește să o ”constranga” pe tecretară pentru a-l înscrie la cursurile din Fall’s Church
 Stefan e descris drept un tânăr de statură medie, cu părul răvășit însă negru ca noaptea, atletic, cu o structură androgină a feței care poate citi mințile tuturor celor din jur, iar mintea Elenei, iese în evidență. Se simte atras de ea, dar nu pentru sângele ei fierbinte ci … pentru că îi amintește de o iubire pierdută acum 500 de ani, Katherine.
Ca să nu simtă nevoia de a-i lua sangele, o ignoră la școală dar o observă în tăcere.  Fata, supărată foc pe faptul că Stefan nu i-a cazut la picioare, cum faceau toti baieitii, se duce in cimitir la mormintele părinților săi care au murit în urmă cu 3 ani .
Acolo o găsesc prietenele ei bune, Bonnie (clarvăzătoare) și Meredith. Fetele sunt mai apoi atacate (urmarite) de „ceva„. Deși avea un prieten, Matt – un băiat sărac dar deștept și atletic – Elena  il vrea pe Stefan. Pe Matt îl iubește ca pe un frate.
Îl părăsește pe Matt si-si face un plan impreuna cu Bonnie si Meredith pentru a-l cuceri pe vampir. Aici aflăm de rivalitatea dintre 2 fete: Elena și Caroline.
Elena și Stefan, s-au întâlnit la un curs. El simțea că înnebunește dacă-i mai simte prezența și rezonanța minții ei, iar ea nu înțelege de ce Stefan o respinge.
Urmează dansul anual al liceului, elevii se îmbată,  ea e încoronată Regina Balului și, de ciudă că EL nu i-a căzut în brațe, se combină cu primul ce-i iese în cale. Asa reușește vampirul vostru să o salveze din mâinile lui Taylor, un coleg de liceu care  o duce în cimitir și încearcă să o violeze. Stefan îl bate, in timp ce ii explica bunele maniere, Elena scapă și cei doi se  duc la pensiunea in care statea Stefan, Elena afland ca Stefan nu o uraste, ci o iubeste, dragoste reciproca, deci ei sunt impreuna.
Stefan nu-și dă seama că poate sunt alți vampiri prin preajmă care atacă și omoară oameni. Își face procese de conștiință că poate el a atacat oamenii într-un moment de slăbiciune și vrea să plece de lângă Elena, să nu o rănească. Însă fata descoperă de existența celuilalt nemuritor printre ei, Damon, fratele lui Stefan. Acestia urandu-se de moarte inca din copilarie, ura accentuandu-se din cauza lui Katherine. Damon Bea sange uman si incearca sa faca sa para ca Stefan ii  omoara pe  cei atacati de el, iar Stefan bea doar sângele animalelor. Și cioara e de fapt fratele Damon care se poate transforma.
Cartea se termina cand Elena se duce in padure si il striga pe Damon.

Trezirea, primul volum din seria Jurnalele Vampirilor: Un triunghi amoros mortal strabate timpul, din Florenta sfarsitului de veac cincisprezece pana intr-un orasel american din zilele noastre - povestea iubirii adolescentine intre doi frati vampiri si frumoasa fata impartita intre dragostea lor.

Elena: Fata cu ochi albastri de nestemata si par de aur, intotdeauna Regina Balului, cea care poate avea orice baiat isi doreste.

Stefan: Distant si misterios, pare sa fie singurul baiat care ii poate rezista Elenei, desi incearca din rasputeri sa o apere de ororile trecutului sau tragic.

Damon: Sexy, periculos si manat de dorinta de a se razbuna pe Stefan, fratele pe care il invinuieste ca l-a tradat. Hotarat sa o aiba pe Elena, e in stare sa omoare pentru ea.
  
Daca iti place S.F. ul citeste, e chiar faina cartea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile Anonime vor fi sterse indiferent de continut.